Music as Therapy International lucreaza in Romania din 1995. Primul nostru proiect a fost oferit la cererea unei institutii de ingrijire a copiilor abandonati cu nevoi complexe din nordul tarii. Succesul acestui proiect de formare si echipare a personalului de ingrijire de a sustine propriile programe de lucru terapeutic prin muzica cu incredere, a dus la oferirea de programe similare timp de 10 ani. In acesti 10 ani am oferit 13 proiecte in 18 institutii de ingrijire in toata tara. Astfel 3500 de copii si adulti au beneficiat de sesiuni de muzica sustinute de personal de ingrijire, profesori, psihologi si alti practicieni formati de noi. Intotodeauna am sustinut programul de formare initial cu sprijinirea morala si profesionala a partenerilor locali pe durata desfasurarii programelor lor de muzica. Astfel ca multi dintre partenerii locali au devenit formatori (cel mai prolific formator a format 1500 de practicieni), iar majoritatea insitutiilor de ingrijire continua sa desfasoare programe de muzica pana in prezent.

Acest site este menit sa sprijine Partenerii Locali si toti practicienii romani care folosesc terapia prin muzica in munca lor. Pe acest site veti gasi resurse online menite sa sprijine munca desfasurata de voi, un catalog al formatorilor locali si oportunitatile de sprijin oferite de Music as Therapy International.

Munca noastra s-a dezvoltat in trei etape: Formare Initiala, Durabilitate si Consolidarea Capacitatilor. In acest moment rolul nostru in Romania este de consolida capacitatile pe masura ce practicienii care lucreaza terapeutic prin muzica si profesia de terapeut devin puternici si pe propriile picioare. Acum prioritatea noastra in Romania este de a transfera Programul de Invatare la Distanta "Lucrul Terapeutic prin Muzica cu Copii Mici cu Dizabilitati sub 10 ani" in Romania. Puteti citi mai multe despre acest proiect aici.

Istoric

1995 Primul proiect de impartasire de abilitati a fost tinut in Ionaseni, Botosani

1995 – 2006 In aceasta perioada am sustinut 13 proiecte de impartasire de abilitati, oferind formarea personalului in 18 institutii de ingrijire in Romania.

2001 Prima conferinta nationala pe tema terapiei prin muzica

2010 Primul curs de formare a formatorilor – acest curs a permis partenerilor locali sa isi impartaseasca abilitatile si sa isi dezvolte propriile programe de formare.

2010 - 2016 Crearea si oferirea Programului de Invatare la Disatnta

2015 Conferinta Nationala de la Universitatea Brasov “Terapia prin Muzica: Teorie si Practica, Prezent si Viitor” care a reunit 70 de practicieni, academicieni si studenti

Noutati

Un nou studiu de caz din Bistrita

Posted in Projects on 24th August 2017

Avem un nou studiu de caz realizat de colegii nostri de la CSEI "Lacrima" din Bistrita, scris de Emanuela Avram. Puteti... Read on

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn Share by Email