Programul de Invăţare la Distanţă

In ianuarie 2021 vom relua Programul de Invatare la Distanta, in colaborare cu doi Parteneri Locali romani. Inscrierile la curs se fac in perioada noiembrie – decembrie 2020.

Daca sunteti interesati sa faceti acest curs, va rugam sa va inregistrati interesul cu un email la invatareladistanta@musicastherapy.org

Puteti citi mai jos mai multe detalii despre structura cursului.

Lucrul Terapeutic prin Muzica cu Copiii Mici cu Dizabilitati – curs online la distanta, 96 de ore de studiu

In ultimii cinci ani, contributia noastra cheie la scena emergenta terapiei prin muzica a fost Programul de Invatare la Distanta. Acest curs preda moduri in care o abordare terapeutica a producerii de muzica poate fi folosita pentru a ajuta copiii mici cu dizabilitati. Acest curs este relevant pentru orice persoana care lucreaza cu copii cu dizabilitati fizice sau de invatare, sau dificultati sociale (de ex. autism) sub varsta de 10 ani si care este motivata sa dezvolte abilitati de folosirea a muzicii pentru a adresa nevoile de dezvoltare, sociale si emotionale ale copiilor. Studentii nu trebuie sa aibe abilitati muzicale. Acest curs nu va pregati studentii pentru a deveni meloterapeuti.

Continutul Cursului:

Cursul este structurat pe doua nivele: Nivelul 1 – teoretic si Nivelul 2 – practica.

Partea teoretica implica 8 tutoriale lunare online, pregatirea a 8 lucrari scrise. Ariile de studiu acoperite de program sunt:

 • Dezvoltarea copilului
 • Teoria atasamentului si interactiuni mama-copil mic
 • Joaca centrata pe copil
 • Folosirea muzicii si sunetului pentru a stabili conexiuni interpersonale cu copiii cu dizabilitati
 • Folosirea realizarii active de muzica pentru a facilita comunicarea si exprimarea emotionala
 • Cum sa evaluezi copiii, formularea obiectivelor si evaluarea progresului in contextul sedintelor de muzica
 • Resurse muzicale

Tot ceea ce este predat online este suplimentat de doua zile de predare directa, in cadrul Weekendului de Studiu Intensiv (16 ore), condus de 2 meloterapeuti din Marea Britanie, impreuna cu moderatorii cursului. Locatia si data acestui curs de pregatire va fi confirmata la inscrierea la curs:

 • Abilitatilor muzicale
 • Tehnicilor de folosire a muzicii ca terapie
 • Intelegerii comportamentelor clientilor si utilizarea flexibila a activitatilor de muzica pentru sprijinirea acestor comportamente
 • Evaluarii obiective a activitatilor de muzica ca terapie si a progreselor clientului
 • Intelegerea Cadrului de Competenta care va fi folosit pentru moderarea studentilor

Completarea cu success a celor de mai sus ii va permite studentului sa promoveze Nivelul 1 al Programului de Invatare la Distanta (Intelegerea Teoretica a Lucrului Terapeutic prin Muzica cu Copiii Mici cu Dizabilitati) si va putea progresa la Nivelul 2 (Aplicarea Practica a celor Invatate).

Pentru a complete Nivelul 2, partea practica, studentii trebuie sa desfasoare o serie de 8 sesiuni de muzica saptamanale cu un grup mic de 2-4 copii cu dizabilitati. Fiecare sesiune dureaza aproximativ 30 de minute si trebuie documentata cu o Fisa de Observatii si un Jurnal reflectiv de Invatare. In timpul lucrarii de practica studentilor li se ofera de doua ori supervizare prin email din partea unui terapeut prin muzica din Marea Britanie. La finalul celor 8 sesiuni studentii trebuie sa trimita o documentatie finala care sa dovedeasca experientele copiilor in timpul sesiunilor de muzica, impactul pe care aceste sesiuni l-au avut asupra copiilor implicati si modul in care studentii si-au dezvoltat gandirea prin punerea in practica a celor invatate. Studentii primesc o nota pentru lucrarea de practica si o nota finala pentru intregul curs.

Completarea Nivelului 1 si 2 dureaza 12 luni. Cursul totalizeaza 96 ore de studiu, dintre care 40 ore studiu individual pentru tutorialele online, 24 de ore pentru pregatirea lucrarilor scrise, 16 predare directa din partea tutorilor, 16 ore pentru cele 8 sesiuni de lucru terapeutic prin muzica cu un grup de 2-4 copii cu dizabilitati.

La sfarsitul acestui curs fiecare absolvent va primi un cerificat de absolvire eliberat de Music as Therapy International.

Pentru a afla mai multe detalii despre ce va poate oferi acest curs, inclusiv detalii despre cum puteti aplica si pentru a citi despre experientele studentilor, apasati aici. Pentru a descarca un formular de inscriere, va rugam sa apasati aici.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn Share by Email