Sprijin pentru Dezvoltarea si Mentinerea Programelor de Lucru Terapeutic prin Muzica in Romania

Misiunea noastra in Romania este de a sustine dezvoltarea terapiei prin muzica si a profesiilor de terapeut prin muzica si practician in lucrul terapeutic prin muzica, si prin sprijinirea formarii de grupuri de supervizare, oferirea de training relevant cerintelor locale, participarea cu prezentari si speakeri la conferinte nationale.

Supervizarea Egalilor

In timpul desfasurarii sesiunilor regulate de lucru terapeutic prin muzica va puteti confrunta cu dificultati si momente de impas, cateodata chiar momente in care poate va simtiti izolati. Insa puteti primi sprijin din discutii si impartasirea experientelor voastre cu alti practicieni care lucreaza prin muzica.
Cum sunteti sprijiniti si sustinuti in munca voastra curenta? Poate ca organizati intalniri regulate cu colegii in care discutati despre sesiunile voastre? Sau poate ca faceti parte dintr-un grup local de practicieni in cadrul carora va puteti impartasi experientele si cere sprijin? Daca da, ne-am bucura foarte mult sa auzim mai multe despre modul in care organizati aceste intalniri si beneficiile lor. Scrieti-ne despre grupul vostru de sprijin la email.

Daca doriti sa explorati domeniul supervizarii din partea egalilor, trimiteti un email Magdei. Avem multe sugestii despre cum puteti infiinta si structura intalnirile unui grup de supervizare. Discutarea experientelor din timpul sesiunilor si schimbul de idei va va ajuta sa va pastrati increderea in lucrul pe care il faceti si sa va mentineti entuziasmul pentru sesiunile de muzica. Pentru inspiratie puteti citi articolul “Crearea de Retele de Sprijin: Supervizarea”, scris de Cathy Rowland, in e-Book, pag. 127-130.

Training

Organizati un curs formal sau informal de formare in lucrul terapeutic prin muzica? Putem promova cursul vostru pe site, pe pagina noastra Facebook si in reteaua Partenerilor Locali. Trimiteti-ne din timp aceste detalii si le vom publica (email).

Doriti sa va extindeti abilitatile de lucru terapetic prin muzica? Care sunt cerintele voastre specifice de formare? Trimiteti un email cu aceste detalii pentru a va putea indruma catre un curs local sau pentru a vedea de ce resurse de formare dispun terapeutii cu care lucram (email).

Conferinte Nationale

Organizati o conferinta sau un atelier si doriti contributia unui terapeut clinic prin muzica? Spuneti-ne din timp intr-un email invatareladistanta@musicactherapy.org pentru a putea vedea daca unul dintre terapeutii din grupul de consultanta al Music as Therapy International este interesat de colaborare.

Fondul de Instrumente

In 2012 Music as Therapy International a lansat Fondul de Instrumente Muzicale. Acesta este o resursa pentru care puteţi face o cerere dacă aveţi nevoie să vă îmbogaţiţi colecţia de instrumente muzicale pe care le folosiţi în sesiunile de terapie prin muzică. Dacă sunteţi Partener Local de ceva vreme şi vreţi să înlocuiţi instrumentele stricate, sau sunteţi un nou Partener Local şi încearcaţi să vă faceţi prima colecţie de instrumente, sunteţi cu toţii invitaţi să aplicaţi pentru acest fond. Pentru mai multe detalii despre acest Fond şi procesul cererii, apăsaţi aici.

Desi aceasta este o initiativa relativ noua, am fost foarte incantati cand am primit feedback pozitiv de la dvs.:

“Am continuat aceasta munca pentru ca am fost sprijinita de formatorii nostri timp de 12 ani. Instrumentele muzicale care m-au ajutat sa imi fac munca, au fost donate de Music as Therapy International. Efortul continuu depus de ambele parti, au facut ca aceasta colaborare sa dureze in timp si ne-a ajutat sa dam un sens vietii persoanelor abandonate care nu mai aveau nici o speranta ca cineva sa mai ajunga la ele." (Aura Filip, Partener Local din 2000, Centrul Pilot Techirghiol Romania)

Partnerii Locali trebuie sa scrie un studiu de caz in procesul aplicarii pentru Fondul de Instrumente. Click aici pentru a citi exemple de studii de caz trimise in trecut.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn Share by Email