International site Romanian site

eBook 'Terapie prin Muzica in Romania, Teorie si Practica, Prezent si viitor

Music as Therapy International lucrează în România din 1995. Principala noastră activitate este de a furniza training pentru personalul local care lucrează cu copii şi adulţi cu dizabilităţi şi nevoi speciale.

Prin tradiţie, acest training a luat forma unui proiect introductiv de training în terapie prin muzică pe o durată de şase săptămâni condus de meloterapeuţi profesionişti. Aceste proiecte au oferit personalului local abilităţi, experienţă, materiale şi încredere în derularea programelor de muzică adresate dificultăţilor psihologice, emoţionale, sociale şi de comportament trăite de adulţii şi copiii aflaţi în îngrijirea acestora. Noi am fost dedicaţi mereu în a oferi suport profesional continuu celor care au participat la proiectele noastre de training şi care au continuat să deruleze programe de muzică la locul de muncă. Considerăm aceste persoane ca fiind “Partenerii noştri Locali”. Pentru a duce la îndeplinire acest angajament, de-a lungul anilor am oferit o gamă variată de activităţi de suport  mereu modelate ca răspuns direct la nevoile mereu schimbătoare ale Partenerilor noştri Locali.

Această secţiune în limba română a paginii de Internet a fost creată pentru a documenta şi oferi suport diverselor activităţi pe care Music as Therapy International le-a dezvoltat împreună cu Partenerii Locali. Noi cunoaştem faptul că munca terapeutică cu copii şi adulţi cu nevoi speciale poate fi dificilă precum şi izolantă. Sperăm că informaţiile furnizate aici să ofere Partenerilor Locali existenţi noi modalităţi de muncă sau să consolideze ceea ce cunosc deja. Pentru cei noi veniţi în domeniul meloterapiei, sperăm că veţi fi inspiraţi să aflaţi mai multe dacă vă alăturaţi reţelei noastre sau căutaţi un Partener Local în zona voastră.

 

Noutăţi:  Suntem încântaţi să începem acest nou an academic cu o nouă oportunitate pentru Partenerii noştri Locali: Fondul pentru Instrumente Muzicale este o resursă pentru care puteţi face o cerere dacă aveţi nevoie să vă îmbogaţiţi colecţia de instrumente muzicale pe care le folosiţi în sesiunile de terapie prin muzică. Dacă sunteţi Partener Local de ceva vreme şi vreţi săînlocuiţi instrumentele stricate, sau sunteţi un nou Partener Local şi încearcaţi să vă faceţi prima colecţie de instrumente, sunteţi cu toţii invitaţi să aplicaţi pentru acest fond. Pentru mai multe detalii despre acest Fond şi procesul cererii, apăsaţi aici.